Behandelingen

 

Puppy trim/wenbeurt

 

Voor puppies tot 16 weken is er de mogelijkheid om een speciale wen-behandeling te boeken. Deze gratis behandeling geeft de pup de kans van kleins af aan te wennen aan het trimmen.

De nageltjes worden indien nodig geknipt, de vacht wordt geborsteld, de tandjes worden bekeken en de pup mag lekker rond wandelen. U als eigenaar kan allerlei vragen stellen en advies krijgen over borstelen e.d.

Beloningssnoepjes zijn uiteraard een vast onderdeel van deze spannende ontdekkingstocht. Kortom, spelenderwijs kennis maken met de trimsalon.

Enige voorwaarde: hondenpaspoort mee met daarin afgestempeld de benodigde entingen.

 

Katten

 

Een basisbehandeling van een kat (zowel langharigen als kortharigen) ziet er in het algemeen als volgt uit:

  • Nagels knippen
  • Vachtcontrole
  • Klitten weghalen waar nodig
  • Vacht doorkammen 
  • Ogen en oren schoonmaken

Honden

 

Wanneer u uw hond of kat bij mij laat trimmen, worden ook de nagels geknipt, oren schoongemaakt, het gebit nagekeken en natuurlijk krijgt de hond een lekker verfrissend bad. Kortom, een volledige schoonheidsbehandeling voor uw hond of kat.

 

Technieken die gebruikt worden:

Plukken

Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag niet vanzelf uitvalt. Deze moet er handmatig worden uitgeplukt. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren als het haar plukrijp is. Een plukrijpe vacht zit los waardoor de hond geen pijn voelt.

 

Knippen

De vacht met de schaar ingekort en/of in model gebracht.

 

Effileren

Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.

 

Scheren

Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt.

 

Was- en blaasmethode

Hierbij wordt de hond bij of door zijn rui geholpen. Honden hebben hier vaak veel baat bij, want alle jeukende en dode losse haren worden verwijderd. De beste periode om deze behandeling te doen, is als de hond op zijn top van de rui is (in huis erg veel haren verliest). Vaak is na deze behandeling het verharen een groot stuk verminderd. Vooral kortharige honden hebben hier baat bij (bijvoorbeeld Labrador, Beagle)

Deze methode wordt ook gebruikt om de vacht te ontwollen, o.a. bij Leonberger, Border Collie, Golden Retriever en (Tervurense) herder.