Was/blaas methode uitgelegd

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 19:14

Daar is ie weer, een nieuwe blog!

Ik wil deze blog gaan gebruiken om meer te vertellen over de was en blaas methode. Best regelmatig is me al gevraagd wat het precies inhoudt en of het ook iets voor deze mensen hun hond zou zijn.

De was/blaas methode wordt gebruikt om de losse onderwol te verwijderen. Ik was de hond eerst en spoel de shampoo uit met lekker warm water. Daarna zeep ik de hond nogmaals in met shampoo en conditioner, maar spoel het niet direct uit. Deze spoeling moet namelijk een half uurtje intrekken zodat de haren makkelijker los laten. In dit half uurtje hou ik de hond warm met droge handdoeken, die regelmatig worden vervangen als ze nat worden. En regelmatig spoel ik lekker warm water over de hond. De hond mag zitten, staan of liggen in deze tijd. Krijgt een knuffel en een koekje. Ook is hij/zij geen seconde alleen, ik blijf bij hem of haar. Deze methode is dus zeker niet zielig 😊.

 Uiteraard hou ik ook rekening met de leeftijd en de conditie van de hond. Een oude hond laat ik minder lang intrekken, dan maar wat minder wol eruit, het belang van het dier staat voorop!

Nadat de vacht genoeg ingetrokken is, ga ik uitspoelen, weer met lekker warm water. Als alle shampoo verwijderd is droog ik voor met een handdoek, en daarna droog ik verder met de waterblazer. Dit is een soort föhn maar met veel meer kracht, en een veel beter regelbare temperatuur. Hiermee vliegen de haren je echt om de oren, en de vacht knapt er enorm van op.

Voor meer informatie mag u uiteraard altijd contact met mij opnemen.

Dan nog een leuk nieuwtje, ons kleine dorpje is weer een bedrijfje rijker:

Tanja’s Olijcke hondenservice.

Tanja is echt zo’n lieverd, en als je aan iemand je hondjes kan toevertrouwen met uitlaten is Tanja het wel. Ik wens haar dan ook onwijs veel succes en geluk met haar mooie bedrijf!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.