Niet-invasief katten trimmen: waarom dat beter is.

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 om 17:51

Ik heb de afgelopen tijd veel nieuwe kattenklantjes mogen verwelkomen die hiervoor een andere manier van vachtverzorging gewend waren. Soms kwamen de verwachtingen van enkele katteneigenaren niet altijd overeen met de manier waarop ik katten trim. Sommige nieuwe klanten zijn hierdoor helaas ook afgehaakt en hebben een andere salon gezocht. En gelukkig zijn de meesten wel klant geworden, waar ik heel blij mee ben!

Ik wil jullie wel graag uitleggen hoe en waarom ik op de manier werk zoals ik dat doe.

De kat ontwollen zodat er zo min mogelijk haren in huis gevonden worden. Het lijkt zo ideaal maar helaas, schijn bedriegt. Hoe meer we de scherpe ontwolgereedschappen op de huid van onze katjes loslaten, des te meer nieuwe, maar wel veel slechtere wolharen worden er aangemaakt.
Gevolg: steeds meer haaruitval, steeds meer klitten, een doffe vacht, vaker naar de trimsalon, en met een beetje pech op den duur zelfs kale plekken bij de kat omdat de haarzakjes zo enorm beschadigd raken. Het ziet er mooi uit hoor, direct na de behandeling, met al dat “overtollige” haar eruit. Maar het uiteindelijke probleem wordt groter en groter.

Toch wordt deze techniek nog wel veel bij katten gebruikt ( anders dan bij honden, waar deze techniek gelukkig vrijwel niet meer gebruikt wordt).

Maar gelukkig, technieken en inzichten veranderen. Tegenwoordig is er ook voor de kat een niet- invasieve trimmethode. Vilt en klitten worden voorzichtig verwijderd, de rest van de vacht wordt goed verzorgd, maar zo intact mogelijk gehouden.

Dit alles is de reden dat ik op een niet-invasieve manier katten trim. Dit houdt dus in: zo kat-, huid- en vachtvriendelijk mogelijk. Met respect voor de huid van de kat.

Wisten jullie trouwens dat ik in de salon werk met de essentiële oliën van Young Living? Deze olie is 100% natuurlijk. Ik gebruik het uiteraard NIET op de dieren maar als omgevingsgeur. Dit heeft een ontzettend goed effect op de meeste diertjes. Ideaal tegen stress, angst, slecht slapen bij zowel dier als mens e.d.

Willen jullie hier meer over weten, dan mag je me uiteraard bellen!

Oh ja, en dan nog een laatste nieuwtje. Ik heb me ingeschreven voor de vakopleiding Katten trimmen, een logische vervolgstap op het certificaat Katten trimmen wat ik al heb. in Januari ga ik van start. Ik heb er zo veel zin in!!


«