Katten behandelingen

Ook voor het trimmen van katten bent U bij aan het juiste adres. Sterker nog: de plannen zijn er om me te gaan specialiseren in katten. Vanaf januari 2021 zal de donderdag vaste kattendag worden. Maar hierover later meer.

Bij het trimmen van katten is het belangrijk dat Uw kat zich op zijn gemak voelt. Bij mij in de salon is Uw kat altijd alleen, dus nooit samen met vreemde katten en al helemaal niet samen met honden.

Daarnaast gebruik ik uitsluitend katvriendelijke producten om Uw oogappel zich nog meer welkom en vetrouwd te laten voelen.

Denk hierbiij aan valeriaankussentjes, matatabi stokjes en aroma therapie. In overleg met U is ook een Bach remedie toe te passen als dat nodig is. Dwangmiddelen worden bij mij NIET gebruikt.

De vacht van een kat heeft bijzondere zorg nodig. Daarom werk ik volgens een vachtvriendelijke en vachtbesparende methode om de vacht te verzorgen. Geen scherpe materialen, niet onnodig plukken en niet scheren als dat niet nodig is. Lees ook mijn blog over dit onderwerp voor meer informatie.

Het "ouderwetse" ontwollen van de vacht is bewezen slecht voor de vacht. De bedoeling van ontwollen is om verharen tegen te gaan maar dat is nu eenmaal de natuurlijke eigenschap van een vacht. Tijdelijk lijkt het te helpen maar op langere termijn wordt de vacht slechter en ongezonder. 

Door een vachtvriendelijke behandeling wordt de vacht gezonder en een gezonde vacht valt minder uit. Voorkomen kan je dit echter nooit.